Microsys
  

Hurtig SEO for din WordPress side

Hvordan du hurtigt kan SEO optimere din WordPress webside for søgemaskiner

Marts 10, 2014


Kort om artiklen

Denne artikel er fortsat under udvikling, men vil bruges som basis for et kursus som senere vil blive tilbudt. Denne artikel er rettet imod mindre virksomheder, som har en firma webside baseret på WordPress platformen, og som ønsker at sikre sig, at de har udført alle de "lette" ting, når det komme til at optimere for søgemaskiner og generel synlighed på nettet.

Resten af denne artikel vil være delt op i tiltag, som man kan gøre for at forbedre ens synlighed på nettet og Google. Disse tiltag er organiseret ud fra vigtighed, lethed og logisk rækkefølge. Skulle du gå i stå med en af tingene, kan du blot springe til næste punkt og gå i gang med det.


Information om dig selv du skal have klar

 • Find dit firma logo. Dette firma logo skal du fremover bruge når du skriver på nettet som din virksomhed - de kan fx være på forum eller "om" sider.
 • Find det bedste foto du har af dig selv. Dette billede bruger du fremover alle steder, hvor du opretter en personlig profil der relaterer til din forretning. Alle artikler, kommentarer mv. du skriver som dig selv skal vise dit billede.
 • Bestem dig for hvilken email adresse du vil bruge på sociale medier. Det er formentligt lettest at bruge din primære, fx ditnavn@example.com


Opret en Google konto

Hvis du bruger Google Gmail eller et andet Google produkt, så har du allerede en Google konto. Hvis ikke så opret din konto her: https://accounts.google.com/SignUp.


Opret en personlig Google+ profil

 • Besøg først følgende side http://plus.google.com/ og få oprettet din profil, hvis du ikke allerede har en.
 • Find About sektionen på din Google+ profil. Hvis du er usikker: Kig i venstre side. Der en navigationsknap. Klik på den og vælg Profile. Derefter klik på About.

Du kan nu udfylde:
 • Dine personlige profile og cover billeder - hvis du holder musen henover dem, får du en valgmulighed for at skifte dem.
 • Contributor to sektionen - dette er vigtigt, da det er nødvendigt for at knytte dine blogindlæg og artikler sammen med din personlige Google+ konto som værende forfatteren. Slutmålet er at dit foto, skal vises ved siden af dit blogindlæg og artikler i søgeresultaterne. Det kan øge antal klik/besøg du får igennem Google.
 • Other profiles - udfyld links til alle dine sociale profiler. Hvis du ikke har nogen, så ignorer dette felt.

Eksempel: https://plus.google.com/+ThomasSchulz/about


Opret en firma Google+ side

Kig i venstre side. Der en navigationsknap. Klik på den og vælg Pages. Klik på Create a page og vælg muligheden der dækker over virksomheder.

Når du har oprettet siden skal du ind i About og udfylde følgende:
 • Dine firma profile og cover billeder - hvis du holder musen henover dem, får du en valgmulighed for at skifte dem.
 • Contact information - her er det igen vigtigt at indtaste den korrekte firma webside adresse.

Eksempel: https://plus.google.com/+MicrosysDK/about

Note: Hvis din forretning bliver vist med forkert adresse i Google maps og søge resultater - og du allerede har udfyldt og verificeret din business side med korrekt information - så kan du også prøve at finde og rette den på https://www.google.com/mapmaker.


Få din webside ind i Google Analytics

Besøg og log ind på følgende side http://www.google.com/analytics/‎.

Du kan nu tilføje din webside til Google Analytics - en af de bedste platform for at indsamle webside statistik og deraf følgende optimering og tests af salgskonvertering mv.

Note: Du behøver ikke bekymre dig om at indsætte kode i din side - det ordner vi senere ved at bruge et WordPress plugin.


Opret en personlig Gravatar konto

En del af online markedsføring, er ofte at kommentere på andres blog indlæg fra bloggere, som er i samme niche som dig.

Du har måske hørt dette som værende en link building strategi, men det er ikke derfor du skal gøre det. Du skal gøre det for at knytte personlige relationer til bloggere, der måske en dag kunne tænkes at skrive om dig.

Husk: Det bedste SEO du kan få, er når respekterede webside ejere og bloggere vælger at skrive om dig og dine produkter.

Til dette formål kan Gravatar være en hjælp. Det vil blandt andet sikre (i hvert fald på mange blogs), at dit foto vises ud for dine kommentarer.

Du kan tilmelde dig her: https://www.gravatar.com/site/signup/. Husk at udfyld webside adresse, email adresser (disse bruges til at bekræfte din identitet i kommentarer), foto mv.

Eksempel: https://da.gravatar.com/thomasschulzdk


WordPress konfiguration #1

Log ind på din WordPress side - det gøres typisk på følgende adresse http://www.example.com/wp-admin - blot ret domænet til dit eget.

I venstre side finder du en menu med forskellige ting du kan konfigurere:


Kontrolpanel - Indstillinger - Generelt


Udfyld:
 • Title - brug dit brand/navn, evt. med en kort beskrivelse, ca. 3-6 ord.
 • Tagline - en Uddybende kort beskrivelse med relevante søgeord, ca. 4-8 ord.


Kontrolpanel - Indstillinger - Læsning


Sørg for at du ikke har chekket boxen: "Fortæl søgemaskiner at de ikke skal indeksere dette websted".

Det er også her, hvor man kan vælge hvilken side skal repræsentere forsiden og hvilken skal fungere som ens blog (også kaldt indlægsside) - det vender vi tilbage til.


Udseende - Menuer


Her er det muligt at rette i webside menuer. Hvis man på et tidspunkt ønsker, at ens hovedmenu skal indeholde et link til en vigtig side - så er det her man kan tilføje det.


Udseende - Widgets


Widgets er elementer og indhold som typisk er placeret i top/bund eller venstre/højre side. Man kan så trække forskellige typer elementer inde disse steder.


Udseende - Plugins


Her er muligt at installere og slette plugins. Når man har installeret et plugin, kan man ofte ligeledes konfigurere det her. Hvis det ikke er muligt, er det ofte fordi, at der er kommet et nyt menu punkt specifikt med opsætningsmuligheder for det givne plugin.


Udseende - Brugere


Her skal du ind og opsætte din brugerprofil. Det er en god ide at oprette en bruger hvor både feltet rigtige navn og kælenavn er det navn du ønsker være kendt under, dvs. dit rigtige navn. Udfyld også alt det andet information, blandt andet Google+ og email adresse. Når man skriver nye artikler eller retter eksisterende, skal man sørge for, at forfatteren sættes til denne bruger profil. Det er langt lettest, hvis du vænner dig til at logge ind på din WordPress side med denne.WordPress plugins som du skal installere

Er du nået så langt, og ved hvordan du kan installere plugins, er disse nogle vi bruger og kan anbefale:

Navn Forfatter Link Info
WordPress SEO Yoast / Joost de Valk http://yoast.com/wordpress/seo/ Kan blandt andet sørge for at dine blog indlæg knyttes til din personlige og firma Google+ konto.
Google Analytics for WordPress Yoast / Joost de Valk http://yoast.com/wordpress/google-analytics/ Gør det let at integrere Google Analytics ind i din side så du kan se udvidede statistik for din side.WordPress SEO


Der er et menupunkt SEO. Gå ind i Social og udfyld Google Publisher Site med et link til din Google+ firma profil.


Google Analytics for WordPress konfiguration


Der er et menupunkt Indstillinger - Google Analytics. Du kan herfra login og sammenkoble med din Google Analytics konto. Du behøver ikke gøre andet end det.


Author Bio Box konfiguration


Der er et menupunkt Indstillinger - Author Bio Box. Du har her mulighed for at vælge om boksen kun skal vises i blog indlæg eller på alle sider. Såfremt du har udfyldt din WordPress og Gravatar bruger information er alt iorden.


WP Social Networks Widget konfiguration


Denne funktionalitet kan du indsætte og konfigurere i Widgets. Træk den ind, hvor du gerne vil have den - fx i en side menu til højre.


Async Social Sharing konfiguration


Der er et menupunkt Indstillinger - Async Sharing Options. Du har her mulighed for at vælge om delingsmuligheder kun skal vises posts" (altså blog indlæg) eller flere steder.


Personlig hjælp? Her er hvad du skal huske

 • Din bærbar computer. Det er ligegyldigt om du bruger Windows, Mac eller Linux.
 • Dine email adresse / email adresser inkl. mulighed for at chekke dem.
 • Dine brugernavne/kodeord til blandt andet WordPress, Google, Gravatar og evt. alle dine andre sociale profiler.
 • Du skal kunne finde et billede af dig selv og dit firma logo på din computer.
Microsys
Microsys | artikler | forrige | næste
Microsys udvikler computer software, mobil apps og websider. Vi tilbyder desuden også konsulent ydelser indenfor relaterede områder, fx søgemaskineoptimering.
Denne artikel er skrevet af


Som en af de ledende udviklere, har han været indeover det meste af koden i software fra Microsys. Hvis du emailer et spørgsmål, er det sandsynligvis ham som vil besvare det.
Del denne side med dine venner   LinkedIn   Twitter   Facebook   Pinterest   YouTube  
 © Copyright 1997-2021 Microsys

 Brug af denne side inkluderer accept af vores juridisk, privatliv og cookie information.